HELINICK este un integrator de sisteme de siguranta si securitate

Furnizam solutii la cheie si servicii personalizate in functie de nevoile fiecarui client. Intelegerea clientilor si gasirea solutiilor potrivite garanteaza performantele si ofera siguranta, iar in zona de administrare a acestor solutii, pregatirea profesionala, tehnologia utilizata si calitatea serviciilor sunt esentiale.

Securitatea Electronica

Acoperim cu usurinta domeniul sistemelor de securitate medii si mari pentru prevenirea, detectia, alarmarea si analiza post-eveniment, colaborand cu atat antreprenorii, cat si beneficiarii acestor solutii in toate fazele de realizare ale proiectului.

Sistem detectie efractie

Sistemele pentru detectia si alarmarea efractiei asigura tot procesul de securitate de la detectarea tentativelor de efractie, avertizare, alarmare pana la transmisia evenimentelor catre un dispecerat de securitate.

 

Toate aceste functii sunt indeplinite implicand toti factorii de mediu, umani si tehnologici pentru o analiza atenta a sistemelor.

 

Experienta in proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de detectie efractie ne permite sa alegem cele mai potrivite solutii, adaptate fiecarei situatii in parte, folosind tehnologii care indeplinesc toate functiile specifice unui astfel de sistem.
Sistemele de detectie si alarmare efractie proiectate si instalate de noi sunt orientate catre indeplinirea cerintelor aplicatiilor de medie si inalta securitate.

In realizarea acestor sisteme alegem intotdeauna echipamente performante, care au o rata scazuta de alarme false, fiind usor de utilizat si oferind facilitati extinse.

Sistemele de detectie efractie si alarmare migreaza catre o solutie complexa, integrata cu sisteme de control acces, supraveghere video, sisteme detectie perimetrala, care permite tratarea unitara a unui eveniment, un utilizator avand posibilitatea de a determina cu mai multa acuratete cauzele si consecintele unui eveniment de securitate.

Sistem control acces

Sistemele electronice de control acces au devenit o componenta importanta a oricarui sistem de securitate integrat atat la nivel fizic (hardware), cat si la nivel logic (software).

 

Sistemele decontrol acces se pot interconecta la sistemele existente sau pot asigura o infrastructura pentru sisteme viitoare.


Sistem control acces fizic

Aceste sisteme asigura toate functiile de identificare si restrictionare a accesului folosind elemente si principii specifice cu ajutorul tehnologiilor electromecanice, electronice, IT (networking, baze de date, aplicatii specializate) biometrice, smart-carduri, gestiune vizitatori, personalizare badge-uri, monitorizare persoane si bunuri, sisteme tip Guard-Tour.

Sisteme de intrare

Sistemele de intrare reprezinta prima bariera fizica pe calea de acces. Fie ca blocheaza, restrictioneaza sau filtreaza accesul sunt specifice fiecarui tip de aplicatie. Aceste echipamente realizeaza un control eficient al persoanelor ce intra intr-un spatiu securizat permitand diferite grade de securitate si protectie si adaptandu-se diverselor spatii in care se instaleaza.

Sisteme control acces logic

In acelasi timp cu monitorizarea accesului in spatii fizice, tot mai multe organizatii incearca sa unifice, sub conceptul de identitate, toate aspectele implicate in accesul nu doar la resursele fizice (usi, bariere, turnicheti, etc), ci si la resursele logice (retea de date, fisiere, computere, etc).
Venim in intampinarea acestor nevoi oferind solutii integrate ce utilizeaza componente si concepte comune celor doua tipuri de sisteme de control acces : fizic si logic.

Sistem pontaj electronic

Sisteme de gestiune a timpului angajatilor care permite in timp optimizarea costurilor. Aceste sisteme potanj electronic pot fi independente sau conectate la sistemele de control acces prin intermediul unei singure baze de date.

Sisteme ticketing

Sunt sisteme speciale destinate aplicatiilor cu numar mare de participanti, ce pot functiona stand-alone sau impreuna cu aplicatii on-line de emitere bilete si de gestiune a fluxurilor mari de persoane. Aceste sisteme ticketing sunt aplicate pentru: transport in comun, stadioane, sali de sport, concerte, etc.

Sisteme de televiziune cu circuit inchis

Importanta si beneficiile majore ale sistemelor video IP constau intr-o flexibilitate marita in stocarea, transmisia, monitorizarea si analiza continutului video in raport cu sistemele clasice analogice sau hibride.

Aceste sisteme bazate pe transmisia de stream-uri video de date sunt folosite si pentru functiile suplimentare asociate cu transmisia informatiior sub forma de date si nu sub forma de semnal video analogic. Bazandu-se pe tehnologii recunoscute si testate de-a lungul timpului de catre industria IT, sistemele video IP proiectate si instalate de noi au profitat de aceste avantaje pentru a ajunge la o diversitate de facilitati care impun alegerea lor pentru aplicatii de tip ‘high security’ sau aplicatii integrate de securitate.

Gama de aplicatii a sistemelor video IP este extinsa dincolo de granita sistemelor de securitate. Sistemul complet digital (video IP system) este sistemul din generatia a patra bazat pe tehnologii de retea si pe protocoale TCP/IP. Comparativ cu sistemele de generatia a doua si a treia, acest tip de sisteme ofera avantaje care reprezinta o optiune certa pentru organizatiile ce isi propun instalarea unui sistem de supraveghere video.

Gama de aplicatii a sistemelor video IP este extinsa dincolo de granita sistemelor de securitate. Sistemul complet digital (video IP system) este sistemul din generatia a patra, bazat pe tehnologii de retea si pe protocoale TCP/IP. Comparativ cu sistemele de generatia a doua si a treia, acest tip de sisteme ofera avantaje care reprezinta o optiune certa pentru organizatiile ce isi propun instalarea unui sistem de supraveghere video.

Sisteme detectie perimetrala

Sistemele de detectie perimetrala pe care le instalam acopera cerinte impuse de cele mai diverse aplicatii de inalta securitate.

Sistemele de detectie perimetrala impun o analiza detaliata a factorilor de risc care pot duce la aparitia breselor de securitate in perimetru, a conditiilor de mediu in care va functiona sistemul, a conditiilor de instalare si de pregatire a terenului si a barierelor fizice de securitate, a conditiilor de operare si de intretinere a sistemului.

Sunt sisteme care folosesc atat tehnologii comerciale cat si militare: detectori/bariere IR, detectori/bariere cu microunde, senzori de vibratie, cabluri senzitive (RF sau FO), sisteme de cabluri pre-tensionate, sisteme radar cu camere video integrate.

Sisteme antifurt magazin si sisteme electronice antifurt produse (EAS)

Utilizarea acestor sisteme antifurt magazin si sisteme electronice antifurt produse (EAS) sau culegerea informatiilor privind activitatile din magazin reprezinta o solutie pentru minimizarea pierderilor.

Pentru realizarea acestui obiectiv oferta noastra de sisteme EAS cuprinde toata gama de tehnologii fiind completata de platforma software ce integreaza sisteme cum ar fi: numaratorul de persoane, antiefractie, control acces si supraveghere video.
Informatiile furnizate de sistemul de numarare persoane sau control acces sunt disponibile prin internet.

Alarmele sunt inregistrate de sistemul de supraveghere video, imaginile fiind disponibile fara cautare in intreaga inregistrare.

Astfel se realizeaza culegerea tuturor datelor utile pentru luarea deciziilor de optimizare a activitatilor din magazin si cresterea vanzarilor.
Caracteristicile principale ale unui astfel de sistem sunt: disponibilitatea prin web browser standard, monitorizarea sistemelor de control acces si supraveghere video, integrarea simpla cu sistemele de gestiune existente si controlul deplin al activitatilor din magazin, prin generarea de rapoarte.

Sistem supraveghere CCTV

CCTV reprezinta prescurtarea din limba engleza pentru conceptul de Closed Circuit TeleVision, tradus in romana sub denumirea de televiziune cu circuit inchis. Un astfel de sistem functioneaza in bucla inchisa, ceea ce inseamna ca numai anumiti utilizatori au acces la imaginile si informatiile surprinse de catre sistem, nu si publicul larg.
Datorita functiilor suplimentare de transmitere a informatiilor sub forma de date, nu doar un format video, acestea sunt ideale pentru sistemele de securitate integrata, precum si pentru cele de securitate ridicata.