Helinick, prezenta la inaugurarea Bibliotecii Nationale

Helinick anunta finalizarea cu succes a lucrarilor de instalatii automate de stingere incendiu cu gaze Novec 1230 pentru Biblioteca Nationala a Romaniei.
Noul sediu al Bibliotecii Nationale a fost inaugurat pe 15 decembrie 2011 pentru presa, urmând ca publicul sa aiba acces in incinta din Splaiul Unirii, nr 22, incepând cu anul viitor.
„Lucrarile au costat in total 103 milioane de euro fara TVA. Este cea mai importanta investitie culturala din ultimii 20 de ani”, a declarat Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care a fost prezent la inaugurare alaturi de premierul de atunci, Emil Boc.
Finantarea lucrarilor a fost facuta dintr-un imprumut de 200 de milioane de euro, acordat Guvernului, in 2008, de catre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Biblioteca Nationala a fost proiectata pentru a deveni si un Centru Cultural, care va avea sali de lectura specializate, sali pentru cercetare si studiu individual ,spatii pentru sisteme informationale, pentru documente, precum si pentru evenimente si manifestari audiovizuale. De asemenea, Biblioteca Nationala va mai avea sali de conferinte, librarie, anticariat, cafenele si restaurante cu terase exterioare catre Dambovita, birouri, o sala de mese, gradinita si cabinet medical pentru personalul institutiei. Spatiul va fi organizat in jurul unui atrium central, iar deplasarea se va face cu ascensoare din sticla.