Helinick participa la conferinta Smart Cities of Romania

DSC_2783In perioada 10-11 octombrie 2017, Helinick s-a alaturat celei mai mari comunitati smart city din Romania prin participarea la expo-conferinta „Smart Cities of Romania”, eveniment aflat la cea de-a treia editie.
Conferinta a avut loc in cadrul hotelului JW Marriott din Bucuresti si a reunit reprezentanti din Guvernul Romaniei, Administratia Prezidentiala, Comisia Europeana, mediul universitar si companii care isi desfasoara activitatea in scopul dezvoltarii si implementarii de proiecte pentru orase inteligente.
Spre deosebire de editiile anterioare, la care s-au dezbatut concepte si strategii pentru transformarea oraselor romanesti in spatii urbane inteligente, evenimentul din acest an si-a propus sa treaca de la stadiul de concept al proiectelor la masuri concrete.
Helinick vegheaza asupra oraselor inteligente din Romania cu sisteme inteligente de securitate
Printre invitatii implicati in promovarea si materializarea proiectelor pe plan local se afla si Helinick, o companie cu peste 26 de ani de experienta pe piata sistemelor de securitate si siguranta electronica din Romania.
Helinick promoveaza o noua viziune asupra industriei de Securitate, in ceea ce priveste conceptul de Smart City, prezentand solutii de ultima generatie, validate in marile aglomerari urbane din toata lumea.
Tehnologile prezentate de Helinick in cadrul evenimentului se pot interconecta in vederea realizari unui sistem unificat, prin utilizarea urmatoarelor solutii:
Milestone VMS – Software-ul de video management este în acest moment cel mai performant sistem de acest gen, fiind considerat platforma optimă pentru toate implementările de supraveghere video şi de înregistrare. Aplicaţia se bazează pe o platformă deschisă cu un API public şi disponibil oricărui dezvoltator terţ ce doreşte să personalizeze funcţionalitatea VMS-ului. Astfel, platforma permite utilizatorilor să adauge diferite module de securitate şi să adapteze soluţia în funcţie de fiecare implementare.
Parking Spotter – O solutie moderna de analiza video destinata fluidizarii traficului prin identificarea celor mai apropiate locuri libere de parcare; Parking Spotter poate analiza datele provenite de la camerele de supraveghere video amplasate în parcări și poate transmite informații atât șoferilor, cât și administratorilor unor astfel de locații. Șoferii vor putea afla locaţia celor mai apropriate locuri de parcare, iar administratorii parcarilor pot să îşi îmbunătăţească activităţile operaţionale. Baza de date a aplicaţiei permite gestionarea tuturor parcărilor dintr-un oraş sau ţară, indiferent că vorbim de parcări publice, sau cele dispuse în jurul aeroporturilor, stadioanelor sau centrelor comerciale. Cu alte cuvinte, acesta este un exemplu excelent de combinare a tehnologiei de supraveghere video cu alte sisteme, rezultatul final având capabilitatea de a schimba modul în care oamenii trăiesc şi modul în care companiile îşi desfăşoară activitatea operaţională.
Verint Platform for Safe City – Platforma software unificata, care ofera vizibilitate si control pentru a spori eforturile dedicate securitatii si sigurantei, prin colectarea informatiilor si manipualrea automatizata a datelelor din mai multe subsisteme într-o singura interfață software.
• Axis – Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise. DSC_3330

Helinick isi valorifica astfel sansa de a promova cele mai noi solutii si tendinte disponibile in domeniul sigurantei si securitatii electronice, oferind pietei din Romania instrumentele necesare pentru o urbanizare inteligenta.
Prin participarea la cea de-a treia editie a expo-conferintei Smart Cities of Romania, reprezentantii companiei au avut posibilitatea de a interactiona direct cu autoritatile si clientii interesati de conceptul smart city si de a identifica impreuna solutii concrete pentru obtinerea unor rezultate remarcabile, cu efecte benefice pe termen lung.