Helinick si NEC, parteneri de dialog la Conferinta si Adunarea Generala a Asociatiei Aeroporturilor din Romania

Baile Felix, 11 octombrie 2016: Helinick si NEC au participat la cea de-a 24-a Conferinta si Adunare Generala a Asociatiei Aeroporturilor din Romania (A.A.R.) sustinuta la Baile Felix, judetul Bihor.

La conferinta au participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Serviciului Roman de Informatii, Politiei Romane si Politiei de Frontiera. De asemenea, evenimentul a reunit directori din cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane şi ROMATSA, presedinti de consilii judetene, directori ai aeroporturilor din Romania, precum si reprezentanti ai companiilor aeriene si agenti economici din tara si din strainatate, cu activitate in domeniul aeroportuar.

Mihai Gheorghe, Responsabil de Produs in cadrul echipei Helinick a prezentat in cadrul conferintei, solutii profesionale pentru recunoastere faciala furnizate de NEC, solutii ce permit identificarea persoanelor prin capturarea video a caracteristicilor faciale si compararea acestora cu fotografiile subiectilor stocate in baza de date a sistemului.

Recunoasterea faciala este o tehnologie ce a evoluat semnificativ in utlimul deceniu si a atins in prezent un nivel de precizie ridicat care ofera beneficii reale utilizatorilor, insa exista un numar de factori care pot infuneta rata de recunoastere.

Pentru masurarea nivelul de precizie a sistemelor pentru recunoastere faciala, institute din domeniul cercetari, precum NIST – National Institute of Standards and Technology, realizeaza testari anuale a solutiilor oferite de cei mai mari producatori din domeniu, solutia NEC (NeoFace) fiind clasata pe primul loc, avand cea mai scazuta rata de eroare si cel mai rapid agloritm pentru detectia faciala.