Parcarea de la Universitate a fost finalizata cu succes

Noua parcare de la Universitate beneficiaza de solutiile profesionale Helinick monitorizare și alarmare, detectie incendiu, alarmare depașirea concentratiei de gaz CO, alarmare efractie, sistem supraveghere circuit inchis, sistem de management auto. In dispeceratul parcarii sunt centralizate toate sistemele de monitorizare, comanda si alarmare cu care este dotata parcarea.
Parcarea are trei niveluri si o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care a fost contruita parcarea este de 8.507 metri patrati, iar suprafata desfasurata, pe cele trei niveluri subterane, este de 14.025 de metri patrati. Are trei puncte de acces, unul pe strada Academiei, unul pe strada Toma Caragiu si una inspre gura de metrou. Parcarea este prevazuta cu scari la fiecare acces. Totodata, la accesul de pe strada Toma Caragiu exista si un lift cu o capacitate de sase persoane.
Lucrarile la parcare au inceput in septembrie 2010, prin mutarea celor patru statui din piata in Parcul Izvor. In perioada noiembrie 2010 – iunie 2011 au fost demarate si finalizate lucrarile arheologice. Lucrarile de contructie au inceput in iunie 2011.