Sisteme de securitate si siguranta pentru Sala Polivalenta din Cluj-Napoca

A fost demarat un nou proiect complex si important pentru portofoliul companiei HELINICK – Sala Polivalenta Cluj-Napoca. Conceptul de securitate a fost realizat de specialistii HELINICK si va include sistemul de detectie si semnalizare incendiu, un sistem complet adresabil bazat pe echipamente de ultima generatie produse de ESSER, sistemul de detectie noxe pentru zona de parcare, sistemul de supraveghere video, sistemul de detectie si semnalizare efractie si control al accesului, sistem de ceasoficare, cu ceasuri sincronizate amplasate in toate punctele importante ale salii, sistemul de adresare publica si evacuare si de asemenea un sistem de conferinta si traducere simultana, produs de Bosch Sisteme de Securitate, sistem certificat in conformitate cu standardele Europene referitoare la sistemele de sonorizare.
Sistemul de supraveghere video este o solutie IP bazata pe o platforma software Milestone. Pentru zona de parcare se va instala un sistem de parking care permite plata automata si manuala a parcarii si de asemenea contorizarea masinilor.
Tinand cont de noile tendinte pe plan mondial referitoare la economisirea de energie, Sala Polivalenta va fi prevazuta si cu un sistem de Building Management System (BMS , produs de Johnson Controls, care va permite gestionarea corecta a resurselor energetice ale cladirii .
Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, ce va fi inaugurata in octombrie, va avea o capacitate de 7.200 de locuri cu posibilitatea de extindere pana la 10.000, si a fost construita pe baza unei investitii totale de 88 de milioane de lei, fara TVA, si are ca scop organizarea de competitii sportive nationale si internationale care se vor putea desfasura multumita unui teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile, precum si congrese si